ÉnVélemény

ÉnVélemény

André Goodfriend

Akivel a Fidesz nem tud mit kezdeni

2014. december 22. - Péter Tóth

A magyar kormánypárti politikusok nem tudnak mit kezdeni az amerikai ügyvivővel. Szembetalálták magukat egy vérprofi politikussal, aki hihetetlen diplomáciai tapasztalattal rendelkezik, van agya és nem ijed meg tőlük. Ja, és a világ egyik legerősebb országát képviseli.

andre-goodfriend.jpg

Mint ahogy korábban a magyar külügy helyzeténél már utaltam rá, az itthoni politikusok nem jól álltak hozzá az USA külügyminisztériumának lépéseihez. Alapvetően magukból indulnak ki, abból, ahogy a saját állapotukban élnek. És ugyanúgy, ahogy a denevérek fejjel lefelé fosnak, a magyar politikai elit tagjai is csak úgy viselkednek, ahogy eddig megszokták a maguk erőből politizálós világában.

Amint magukkal szembenálló felet találnak, vagy arrogánsan, erőből próbálják lenyomni, vagy személyeskedéssel magát az embert támadják.


És ez a legnagyobb problémájuk.
Arrogáns magatartással semmit sem lehet kezdeni André Goodfrienddel, az úriember ugyanis egy kicsit fajsúlyosabb oroszlánok közt nevelkedett. És a személyeskedés is lepattan róla, részben, mert egyáltalán nem ijed meg, részben pedig nincs magyarországi múltja, amit elő lehet szedni és ellene fordítani.

Ráadásul a személyeskedés vagy a személyében való támadás, ami egy óvodás módszer és csak itthon jön be, azért sem működik, mert André Goodfriend nem egy személy. Ő az Amerikai Egyesült Államokat képviseli. Amit Ő mond, azt az USA mondja.

A Fidesz megmondó embereinek pechje van.
André Goodfriend vérprofi politikus, patikamérlegen kiszámított mondatokkal és hihetetlen felkészültséggel. A demokráciát komolyan gondolja és tenni is akar érte. Ha ehhez hozzávesszük, hogy kit képvisel, ja, meg diplomáciai mentessége van, elfogytak a kormánypárt eszközei.

Nem működik a gazdasági kényszerítés, nem működik a személyeskedés, nem működik a régi ügyek előrángatása, nem működik az össze-vissza magyarázás, nem működik a nyomozóhatóságok ráugrasztása. Semmi nem működik, amivel az itthoni politikai vagy gazdasági ellenfeleket eddig simán le tudták gyűrni.

De ki is ez az Ideiglenes Ügyvivő?

M. André Goodfriend követtanácsos az Egyesült Államok külügyi szolgálatának főtisztviselője, minisztertanácsos rangban. Több diplomája van és több nyelvet is beszél.

2013 augusztusa óta tölti be a posztját Budapesten. Előtte alkonzulként, konzulként vagy politikai tanácsadóként dolgozott például Izraelben, Indiában, Oroszországban és az Egyesült Királyságban. Hazájában pedig szintén komoly külpolitikai feladatokat látott el. (forrás)

Itt van tehát egy ember, aki olyan politikusi és diplomáciai tapasztalattal, olyan külpolitikai tudással rendelkezik, amihez az egyetemi padokból rögtön a parlamentbe került Fideszes fiúknak soha nem lesz.
André Goodfriend demokráciában nőtt fel, tud és akar is tenni érte. Tökéletesen kezeli a médiát, használja az internetet és nyíltan kommunikál. Tökéletes ellentettje a Fidesz vezérkar legtöbb emberének.

Kép forrása: index.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://private-opinion.blog.hu/api/trackback/id/tr237003321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása