ÉnVélemény

Terrortámadások Párizsban

Európa 9/11 -e

2015. november 15. - Péter Tóth

A vezető európai terrorelhárító egységek szakértői már hónapok óta arról beszéltek, hogy minden idők legmagasabb szintű terrorfenyegetése van és várható Európában. Az ez ellen való harcra pedig az országok hatóságai nincsenek felkészülve és nem is nagyon lehetnek.

Tovább

Boross Péter rasszista, de ez senkit nem érdekel.

Az, hogy Boross Péter tolt egy kis fajelmélettel vegyített véleményt a bevándorlásról, úgy látszik nem üti meg az ellenzéki ingerküszöböt.

Pedig szerintem ez volt az eddigi legdurvább nyilatkozat, ami egy Jobbiktól innen lévő politikus szájából kijött.

Tovább

A miniszterek nem követik Orbán Viktor utasításait?

A pénzügyi szektort ismerők szerint erős a gyanú, hogy a Kormány bennfentes kereskedést folytatott akkor, amikor plusz információk tudatában megkezdte a kormányzati pénzek kimenekítését a brókercégektől. Hogy a bennfentes kereskedés ténye mennyire állja meg a helyét, azt döntsék el a szakértők.

Ami tény: a pénz kivét egyértelműen Orbán Viktor utasítására történt, ezt maga tisztázta soproni sajtótájékoztatóján, március 25-én.

Tovább

Vázig kiégett egy BKV busz.

Típushiba vagy nem megfelelő karbantartás?

2015 02. 14. –én éjjel a Szilágyi Erzsébet fasor egyik megállójában kigyulladt, majd a vezető beavatkozása ellenére vázig kiégett egy BKV busz. A képeken látható, hogy a busz kompozit borítása gyakorlatilag elolvadt és minden éghető anyag megsemmisült.
Személyi sérülés nem történt, a tűzoltók a végén eloltották és később a roncsot is elszállították.

Tovább

Juhász Péter nekiment a belvárosi szociknak a tavalyi kampány miatt

Az eddig is látható volt, hogy Juhász Péter, kihasználva a körötte lévő média felhajtást, egyértelműen saját magát kívánja a belvárosi baloldal egyeduralkodójává tenni. Átgázolni mindenkin, aki a saját politikai oldalán esetleg több potenciállal rendelkezhet.

Tovább

A tudatos vásárlás kezd kimenni a divatból és ezt sokan ki is használják.

Magyar Éremkibocsátó Intézet Kft.

Kezdem azt érezni, hogy a magyar vásárlókat nem csak a fogyasztóvédelmi szabályok és a gazdasági verseny szabályok szigorításával kell megvédeni a „gaz, mindenkit átverő kereskedők rémtetteivel” szemben. Saját ostobaságuk és szövegértési problémáik ugyanúgy közrejátszanak. A tudatos vásárlás kimegy a divatból.

Tovább

André Goodfriend

Akivel a Fidesz nem tud mit kezdeni

A magyar kormánypárti politikusok nem tudnak mit kezdeni az amerikai ügyvivővel. Szembetalálták magukat egy vérprofi politikussal, aki hihetetlen diplomáciai tapasztalattal rendelkezik, van agya és nem ijed meg tőlük. Ja, és a világ egyik legerősebb országát képviseli.

Tovább

Semmire sem jó, átverős termékek

Hiába a sokmilliós büntetés

Az internet nem felejt, hogy valami remek közhellyel kezdjem, de tényleg nem. Jó visszaolvasni a pár hónapos/éves fórum-beszélgetéseket, ahol egyesek vallási áhítattal érvelnek például a pulzáló mágneses izé hihetetlen hatékonysága mellett. Vajon, most mit mondanának?

Tovább

Vasárnapi nemnyitva tartás

Sikeres lehet egy népszavazás most?

Sokan úgy gondolják, hogy a napokban elfogadott és márciusban életbelépő törvényt a nép elé kell vinni. Szavazzanak ők, hogy akarják e zárva az üzletek nagy részét vasárnap, vagy nem. De nem biztos, hogy ez sikerrel járna.

Tovább

Mi van a külügyben?

A diplomácia helyzete.

Az elmúlt hónapokban még a politikára kevésbé érzékeny polgár fejében is felmerülhetett, hogy a magyar külpolitika némileg kapkodó és átgondolatlan lépései rossz irányba viszik az amúgy is ingatag helyzetet.

Felemás viszonyban vagyunk a kelettel, romlik az EU megítélésünk és kezdjük magunkra rántani Amerikát. És szavainkkal, tetteinkkel és lépéseinkkel viszont egyre jobban magunkra maradunk.

Tovább