ÉnVélemény

ÉnVélemény

Boross Péter rasszista, de ez senkit nem érdekel.

2015. augusztus 20. - Péter Tóth

Az, hogy Boross Péter tolt egy kis fajelmélettel vegyített véleményt a bevándorlásról, úgy látszik nem üti meg az ellenzéki ingerküszöböt.

Pedig szerintem ez volt az eddigi legdurvább nyilatkozat, ami egy Jobbiktól innen lévő politikus szájából kijött.

boross_peter.jpg

(dekorkép forrása: orientpress.hu)

Boross Péter, volt miniszterelnök, a Magyar Hírlapnak adott interjújában kimondta, amit szerinte más nem mer kimondani:

„… a bevándorlás nem kulturális és civilizációs, hanem etnikai probléma. Ugyanis különböző nyelvű népek, az európaiaktól eltérő bőrszínű emberek érkeznek milliószámra Európába. Nagyon fontos, hogy nemcsak a kultúrájuk más, hanem az ösztönrendszerük, biológiai, genetikai adottságaik is. „

Majd egy kis nyalás a Kormány felé a kerítés ügyében:

„Orbán Viktor miniszterelnök mindent megtesz, amit megtehet, de a kormány kezét sok esetben megköti az uniós jog.”

Maga a teljes interjú tartalmaz még sok sok olyan mondatot, melyek önmagukban ennél is furábbak. De én most megmaradnék azon a ponton, hogy a nácizmus ideológiájával összekacsintó gondolatsora miatt nem szed ízekre az ellenzék, meg úgy minden jóérzésű ember egy volt miniszterelnököt.

Próbálom ezt annak betudni, hogy sokan úgy gondolják, az idősödő politikus talán már nem áll szellemi képességének csúcsán, és nem is igazán tudja, hogy mit beszél. De ennek azért ellentmond, hogy az interjú kérdésein látszik, ez egy előre koreografált beszélgetés. És Boross Péter meg nem mond hülyeségeket, ami az ő száján kijön, azt bizony ő komolyan gondolja.

Körbenézek, hogy mi a reakció erre a vérlázító kijelentésre: hát a nagy semmi. Egyedül a DK adott ki közleményt, igen korrekt megfogalmazással. MSZP, LMP, PM és a többiek, esetleg Fidesz?

Senki. Mintha mi sem történt volna. Pedig történt.

A bejegyzés trackback címe:

https://private-opinion.blog.hu/api/trackback/id/tr237720148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása